Доступ

Для того чтобы поставить документ на контроль, вам нужно авторизоваться.Если у вас нет логина и пароля, зарегистрируйтесь

(БҰРЫНҒЫ РЕДАКЦИЯ) ТАМАҚ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ ТУРАЛЫ 2007.21.07 ...

Қазақстан Республикасының
Заңы

 

Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы

(2011.05.07. берілген өзгерістер мен толықтырулармен)

 

Осы редакция 2011 жылғы 15 шілдеде енгізілген өзгерістеріне дейін қолданылды

 

Осы Заң Қазақстан Республикасының аумағында адам өмірі мен денсаулығын, тұтынушылардың заңды мүдделерін және қоршаған ортаны қорғау үшін тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз етудің құқықтық негіздерін белгілейді.

 

1-тарау. Жалпы ережелер

(1-3 баптар)

2-тарау. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттік реттеу

(4-9- баптар)

3-тарау. Субъектілердің құқықтары мен міндеттері  

(10-11- баптар)

4-тарау. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар

(12-28- баптар)

5-тарау. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі рәсімдер

(29-32- баптар)

6-тарау. Қорытынды ережелер

(33- 35- баптар)

 Түпнұсқада мазмұны жоқ

 

ҚР 2009.24.07. № 190-IV Заңымен бүкіл мәтін бойынша «ветеринарлық қадағалануға», «ветеринарлық қадағалауды» деген сөздер «ветеринариялық-санитариялық бақылануға», «ветеринариялық-санитариялық бақылауды» деген сөздермен ауыстырылды (бұр.ред.қара)

 

1-тарау. ЖАЛПЫ ЕРЕЖЕЛЕР

 

1-бап. Осы Заңда пайдаланылатын негізгі ұғымдар

Осы Заңда мынадай негізгі ұғымдар пайдаланылады:

1) азық — адам үшін тамақ көзі болып табылатын жануарларды азықтандыру үшін пайдаланылатын, өсімдіктен, жануардан, минералдан, микробиологиялық қолданыстан алынатын азық-түлік;

2) азық қоспалары — адам үшін тамақ көзі болып табылатын, жануарлар рационында жетіспейтін қоректік және минералдық заттар мен витаминдер көздері ретінде пайдаланылатын органика, минерал және (немесе) синтетика текті заттар;

3) байытылған (фортификацияланған) тамақ өнімдері — ауруды профилактикалау мақсатында енгізілетін, тамақтың құнарын арттыру үшін бастапқыда болмаған не жеткіліксіз мөлшерде болған немесе өндіру (дайындау) процесінде (сатысында) жоғалтылған бір немесе одан да көп қажетті ингредиенттер (витаминдер, минералдар, белоктар, амин немесе май қышқылдары) және басқа да заттар қосылған тамақ өнімдері;

Редакция документа

Демо – версия документа

Документ показан в сокращенном демонстрационном режиме
Для того, чтобы получить доступ к документу, Вам нужно перейти по кнопке Войти и ввести логин и пароль. Если у вас нет логина и пароля, зарегистрируйтесь.

Укажите название закладки

Создать новую папку